CLAUDIO TORCIGLIANI: La mirada d'un italià a una Mallorca que s'allunya....

CLAUDIO TORCIGLIANI, (Nàpols, Itàlia, 1954) Es un artista que a molt primerenca edat descobreix la seva passió pel dibuix i la pintura, però una situació familiar complexa l’obliga a haver de posposar aquesta passió per a la qual havia demostrat el seu enorme talent fins al 1979.

El 1981 , decideix abandonar la seva Itàlia natal i viatjar a França on començarà el seus estudis a l’École Superieur de Beaux Arts » de Paris en la qual cursarà la seva formació durant quatre anys.

Més tard, el 1985 , emprèn un viatge a Holanda on quedarà absort pels grans mestres holandesos, els quals, sens dubte, influenciaran d’una manera definitiva la seva pintura des d’aquell mateix moment.

Després d’una llarguíssima trajectòria per diferents ciutats europees, decidirà per fi recalar a Mallorca on s’instal·larà definitivament el 1988, concretament a la localitat de Valldemossa.

En la seva pintura es veuen reflectides les influències dels grans mestres holandesos i italians oferint en cadascuna de les seves obres la seva personal visió. Captarà en cada instant la lluminositat i l’essència dels paisatges de l’illa utilitzant l’academicisme que anys enrere havia anat adquirint.

Durant la seva dilatada carrera artística, ha anat fomentant tots els tipus de varietats pictòriques: des del retrat, el nu, les marines, les natura mortes fins als paisatges, però sempre realitzats amb una perfecta factura en totes i cadascuna de les diferents tècniques que ofereix l’ art de la pintura.

És per tot això que podem dir sense ambages que ens trobam sens dubte davant d’un artista clàssic i alhora contemporani amb una formació absoluta al servei d’una sensibilitat altament enlluernadora en totes i cadascuna de les seves obres.

Joan Coll Colom, especialista en art.
Galeria JustArt -Valldemossa