LA COL·LECCIÓ D’ART DEL CLUB POLLENÇA FORMARÀ PART DEL DIGITAL MUSEU KAIROI ART

La col·lecció d’art del Club Pollença serà la primera col·lecció particular que formarà part del projecte digital Museu Kairoi Art, un projecte impulsat pels joves Marc Sabater i Daniel Bechara Collboni amb l’objectiu de difondre obres d’artistes de les illes Balears o que hi estan vinculats.

Aquesta exposició virtual es donarà a conèixer durant la Festa del Soci que el Club Pollença celebrarà aquest dissabte 2 de juliol. A partir d’aleshores, tothom qui vulgui podrà visitar-la a través de la web del Museu Kairoi Art i també des de la web del Club Pollença a través d’un link.

Amb explicacions en quatre idiomes (català, castellà, anglès i alemany), la col·lecció del Club Pollença estarà representada per una trentena d’obres de l’anomenada escola pollencina. Així es podran veure obres de Dionís Bennàssar, Pedro Juan, Antonio Pineda, Tito Cittadini, Miquel Llinàs, Mateu Llobera, Sebastià Seguí, Joaquin Tudela, Pasqual Roch Minué, Daniel Codorniu, Llorenç Cerdà, Guillem Bestard, Carles Got, Vicente Herrero, Ferran Arasa, Antonio Sala, Antoni Cifre, Casimir Martínez Tarrassó i Fidel Bofill, entre altres.

Les fotografies de les obres de la col·lecció d’art del Club Pollença són obra de Joan Sastre, entre d’altres.

 

La idea d’ampliar el fons del Museu Kairoi Art amb la col·lecció del Club Pollença va sorgir de Gaspar Sabater, I el mateix Museu Kairoi Art ha fet la selecció de pintures que es mostraran amb les quals “volen posar en valor col·leccions d’art de les illes Balears”, ha apuntat el president del Club Pollença, Biel March.

Des dels origens, el 1910, l’art i la cultura han estat un dels pilars del Club Pollença. Tant és així que, entre els fundadors d’aquesta institució pollencina, hi havai artistes reconeguts com Guillem Bestard o Anglada Camarasa, però també Montenegro, Boveri o Cittadini, entre altres.

L’artista argentí Atilio Boveri va ser el primer en donar una obra. Era el 1914 i d’aquella manera, el Club Pollença iniciava la col·lecció d’art. Altres artistes seguiren l’exemple de Boveri, així que el Club va rebre obres de Dionís Bennàssar, Llorenç Cerdà o Miquel Llinàs, entre altres. Molts dels quadres que es podran veure a través del Museu Kairoi Art, són d’aquesta primera época relacionada amb l’escola pollencina

Als anys 60, el Club Pollença va posar la llavor del que seria el Certamen Internacional de Pintura de Pollença. De fet, el Club Pollença ha estat una de les institucions responsables de concedir un dels premis, cosa que ha anat nodrint la col·lecció d’art amb peces prou representatives de l’art contemporani.

Entre una cosa i l’altra, el fons pictòric del Club ha anat creixent fins a reunir una interessant col·lecció de pintures des de principis del segle XX fins a l’actualitat.

Font:  PUNT INFORMATIU DE POLLENÇA