Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.
MIGUEL RECHE ES MOSTRA A KAIROIART
Quasi quaranta anys residint a Mallorca, el lloc on ha passat més temps dels que ha viscut, on va establir el seu espai estratègic per viatjar a qualsevol part del món i on l’artista confirma sentir-se satisfet i molt identificat.
Però les seves arrels s’inicien en la localitat Almerienca de Vélez Rubio al 1948, allà transcorre la seva infància i des de molt petit fixa atenció a la bellesa de les tonalitats de la natura.
El 1957 la seva família es trasllada a Badalona i experimenta la transformació de viure al camp a la ciutat.
El 1961 amb 13 anys realitza la seva primera exposició individual de pintura al Museu Municipal de Badalona.
El 1964 fa el seu ingrés en l’Escola de Belles Arts (Llotja) de Barcelona on estudiarà durant cinc anys.
El 1971 s’enamora de la illa d’Eivissa per la seva harmonia colorista, per l’ambient bucòlic, pel contrast social que suposava la barreja de convivència entre una societat rural amb la d’aquells visitants progressistes que la van transformar en una icona.
Paral·lelament exposa i viatja a Barcelona i per diferents ciutats espanyoles.
El 1957 exposa a Luxemburg i s’inscriu a l’École Internacional des Arts d’aquesta ciutat, on estudia la tècnica del Gravat i altres Arts Gràfiques.
El 1980 amb motiu de la exposició a la Galeria Grifé & Escoda de Palma de Mallorca, visita l’illa per primera vegada i es forja en la seva ment la idea d’establir allà la seva residència permanent, fins que finalment es decideix i s’estableix el 1983.
Entre els anys 80 i 90 realitza múltiples viatges, residint també curtes i llargues estances a Luxemburg, Holanda, Itàlia, Canadà, França i Àustria.
Una distesa bibliografia, plena de cites, exposicions, vivències , en les que de manera d’apunt, ressalta haver sigut escollit junt a vuitanta artistes plàstics espanyols per l’edició del llibre: “Trobada amb l’art Actual” junt a Miguel Barceló, Antonio López, Jorge Oteiza, Eduardo Chillida, Eduardo Naranjo, etc.
L’obra de Miguel Reche és abundant en matisos, peces elaborades amb romanticisme, procediments impressionistes on la llum augmenta la virtuositat de la matèria i els elements, la sobrietat dels seus pinzells descobreix una tècnica hàbil en recursos.
Miguel és un evocador d’estampes quotidianes, en les que aplica la seva percepció cromàtica i on desplega un subtil vel de transparències d’amplis colors.
Durant la pandèmia va publicar el seu primer llibre de caràcter biogràfic titulat “Pasión por la pintura y el arte” que abasta els primers anys de la seva vida.
Aquesta plataforma digital creada, produïda i dirigida per Kairoi Art Digital Museum que de manera temporal tots els artistes seleccionats i altres que s’incorporaran, aniran intervenint amb les seves exposicions, li toca el torn com a integrant a Miguel Reche. Durant les pròximes setmanes mostrarà una important part de les col·leccions de diferents etapes de les seves obres en aquesta nova plataforma que permet com aparador virtual, visualitzar i conèixer a través de les xarxes, aspectes personals i professionals d’artistes que han fet entrega de la seva existència, treball i inspiració, amb intensa vocació i passió a l’univers de l’art.
En Reche confessa que és un honor formar part d’aquesta selecció d’artistes nascuts o vinculats a les Illes Balears on Kairoart, reconeix des del seu espai de divulgació virtual, creadors com Joaquín Mir, Sorolla, Joan Vives Llull, Gaspar Riera, Bernadí Celià, José Roberto Torrent, Dionís Bennàssar, Mateu Llobera, Cittadini, Tarrassó i altres, més contemporanis com Pedro de la Felipa, Ana Perelló, Mateu Sitges Febrer, Joan Bennàssar o el mateix Miguel Reche, figuren com integrants permanents en una cuidada i selecta llista de Kairoi Art – Museu de Pintura de les Illes Balears.
Xisco Barceló
Setembre 2022
Periodista